Alles wat je moet weten over verschillende soorten kaas

Kaas is een product dat wereldwijd een enorme markt heeft vandaag de dag. Het produceren van kaas gebeurt in een hoop verschillende landen. Zo zijn Nederland, Zwitserland en Italië allemaal landen die een groot aandeel hebben in de markt van kaas. Elk land heeft zo zijn eigen specialiteiten als het gaat om soorten kaas. De smaken van mensen verschillen en bovendien zijn er een hoop mensen die wekelijks meerdere soorten kaas eten. Het produceren van kaas gebeurt door gebruik te maken van onder andere de melk van koeien, geiten en schapen.

 

Verschillende kaassoorten 

De verschillen tussen kazen zijn enorm. Ze verschillen erg in smaak en bovendien ook in prijs. Naast dat er andere ingrediënten worden gebruikt voor het produceren van kazen is ook de leeftijd van een kaas anders. Zo heb je de verse kaas die nauwelijks rijpt. De kaas is vaak zacht en lichtzuur van smaak. Bovendien is de kaas goed om te smeren voor op bijvoorbeeld je brood. Een voorbeeld van verse kaas is Boursin. Naast de verse kaas heb je ook harde kaas. Wanneer er een hoop vocht uit de kaas wordt geperst krijg je een kaasmassa die een stuk harder is. Zo is bijvoorbeeld de Goudse kaas en cheddar een voorbeeld van dit soort kaas. Online kun je ook een kaas kalender vinden. Hier kun je zien welke leeftijd de kaas heeft na een periode rijpen. Oude kaas is tenminste 10 maanden oud en belegen kaas 4 maanden.

 

Het kopen van kaas

Je kunt kaas in een hoop verschillende winkels kopen. Je kunt geitenkaas kopen in de supermarkt, maar ook bij kaasboeren zelf. Wanneer je ervoor kiest om naar een kaasboer te gaan is het vaak alleen mogelijk om de kaas in kilo’s te kopen. Dit terwijl je in de winkel gewoon een kleine porties kaas kunt halen. In de supermarkt kun je een hoop verschillende kaassoorten vinden. Zo kun je oude kaas kopen en ook jonge kaas. In Nederland worden voornamelijk Goudse kaas, Leidse kaas en bluefort geproduceerd. Echter is het in ons land ook erg populair om kaas uit andere landen te eten. De meest voorkomende buitenlandse kazen zijn schimmel kaas, brie, mozzarella en cheddar. Je kunt de kaas in plakken kopen, geraspt of in blokjes. Het eten van kaas kun je doen op verschillende gelegenheden. Kaas kun je kopen als snacks, voor bij een recept of om over je eten te doen.

Hot

Related Articles