Alles wat je moet weten over verschillende soorten kaas

Kaas is een product dat wereldwijd een enorme markt heeft vandaag de dag. Het produceren van kaas gebeurt in een hoop verschillende landen. Zo zijn Nederland, Zwitserland en Italië allemaal landen die een groot aandeel hebben in de markt van kaas. Elk land heeft zo zijn eigen specialiteiten als het gaat om soorten kaas. De smaken van mensen verschillen en bovendien zijn er een hoop mensen die wekelijks meerdere soorten kaas eten. Het produceren van kaas gebeurt door gebruik te maken van onder andere de melk van koeien, geiten en schapen.

 

Verschillende kaassoorten 

De verschillen tussen kazen zijn enorm. Ze verschillen erg in smaak en bovendien ook in prijs. Naast dat er andere ingrediënten worden gebruikt voor het produceren van kazen is ook de leeftijd van een kaas anders. Zo heb je de verse kaas die nauwelijks rijpt. De kaas is vaak zacht en lichtzuur van smaak. Bovendien is de kaas goed om te smeren voor op bijvoorbeeld je brood. Een voorbeeld van verse kaas is Boursin. Naast de verse kaas heb je ook harde kaas. Wanneer er een hoop vocht uit de kaas wordt geperst krijg je een kaasmassa die een stuk harder is. Zo is bijvoorbeeld de Goudse kaas en cheddar een voorbeeld van dit soort kaas. Online kun je ook een kaas kalender vinden. Hier kun je zien welke leeftijd de kaas heeft na een periode rijpen. Oude kaas is tenminste 10 maanden oud en belegen kaas 4 maanden.

 

Het kopen van kaas

Je kunt kaas in een hoop verschillende winkels kopen. Je kunt geitenkaas kopen in de supermarkt, maar ook bij kaasboeren zelf. Wanneer je ervoor kiest om naar een kaasboer te gaan is het vaak alleen mogelijk om de kaas in kilo’s te kopen. Dit terwijl je in de winkel gewoon een kleine porties kaas kunt halen. In de supermarkt kun je een hoop verschillende kaassoorten vinden. Zo kun je oude kaas kopen en ook jonge kaas. In Nederland worden voornamelijk Goudse kaas, Leidse kaas en bluefort geproduceerd. Echter is het in ons land ook erg populair om kaas uit andere landen te eten. De meest voorkomende buitenlandse kazen zijn schimmel kaas, brie, mozzarella en cheddar. Je kunt de kaas in plakken kopen, geraspt of in blokjes. Het eten van kaas kun je doen op verschillende gelegenheden. Kaas kun je kopen als snacks, voor bij een recept of om over je eten te doen.

Hot

Vergroen je onderneming met deze eenvoudige tips

We kunnen er niet meer omheen: duurzaamheid is een belangrijk onderwerp geworden op de nationale én internationale agenda. Steeds meer ondernemers in Nederland kiezen...

Hoe kun je als bedrijf voor genoeg liquide middelen zorgen?

Als je een eigen bedrijf hebt, draag je de verantwoordelijkheid over alles wat er binnen het bedrijf gebeurt. Het is belangrijk om hier rekening...

Verwen je moeder

Zondag 9 mei is een speciale dag. ‘9 mei?’ zal je denken. Ja, want zondag 9 mei is het weer moederdag. Als het afgelopen...

Related Articles

Manieren om hitte tegen te gaan

In de zomer komt het probleem altijd weer terug. Zeker nu de temperaturen over de hele wereld steeds hoger worden is de hitte een...

Een geslaagde cocktailbar voor jouw nieuwjaarsfeest

Ieder jaar is er rond de jaarwisseling een hoop te vieren. De meeste mensen vinden het leuk om samen te komen en het nieuwe...

Verzeker jouw huisdieren en bezittingen in de woning

Het kiezen voor een verzekering is in de meeste gevallen aan te raden. Het is dan ook niet gek dat genoeg mensen in het...