Beveiliging rondom je huis

Nu corona langzaamaan verdwijnt en het thuiswerkadvies daarmee ook naar de achtergrond verdwijnt, gaan steeds meer mensen op kantoor werken. Hierdoor zullen de huizen overdag weer leeg en verlaten zijn. Ideaal voor de inbrekers die net zoals iedereen zware tijden hadden tijdens het coronavirus. Waar iedereen baalde dat ze niet van huis mochten of konden, omdat alles gesloten was, baalden de inbrekers dat ze hun ‘werk’ niet konden doen omdat iedereen thuis zat. 

Gelukkig is er voor ieder probleem een oplossing. Zo kan je je huis goed beveiligen met alarmsystemen en beveiligingscamera’s. Je hoeft hier geen bedrijf of grote organisatie voor te zijn. Ook voor je huis zijn er verschillende mogelijkheden om het veilig te maken.

Waarom zou je beveiligen?

Alarmsysteem woning? Waarom? De Nederlandse politie krijgt dagelijks gemiddeld genomen 193 meldingen van inbraak per dag door middel van een huisalarm. Naast inbrekers zijn er andere redenen om je huis te beveiligen met bijvoorbeeld een bewakingscamera. Er kan een noodgeval plaatsvinden in je huis. Vooral bij oudere mensen kan een alarm van levensbelang zijn. De kans bij hen is groter dat er iets gebeurd en ze wonen nog weleens alleen. Als er dan niemand in de buurt is duurt het lang voordat er hulp komt. Met een alarmsysteem kan je ervoor zorgen dat een ambulance of brandweer snel een melding krijgt.

Beveilingsbedrijven bezitten steeds vaker een meldkamer waar alle uren van de dag en alle dagen van de week getrainde mensen zitten. Daarnaast kunnen zij gelijk een melding doorgeven aan de politie wanneer dit nodig is.

Gebruik een app

Je hoeft niet thuis te zijn om je huis in de gaten te houden. Als je een dagje uit bent of op vakantie kan dit ook gewoon. Hoe werkt het? Als je een alarmsysteem en een bewakingscamera hebt geplaats rondom je huis kan je meestal met een app alles in de gaten houden. Zo kan je op je telefoon of tablet de camera bekijken en zien we er je huis ingaan. Je kunt deze beelden later nog terugkijken en met een fotodetector kan je via een app foto’s maken en zo als bewijs aanleveren. Nu kan je zeker veilig op vakantie.

Met een goed alarmsysteem voor je woning kan je gerust van huis gaan. De bewakingscamera’s houden alles in de gaten en de bemande meldkamer zorgt ervoor dat als er toch iets gebeurd in of rondom je huis dat er heel snel hulptroepen ter plaatse zijn.

Hot

Related Articles