De beste relatiegeschenken

Een relatiegeschenk is iets waar de meeste bedrijven nog altijd moeite mee hebben. Dit is niet verwonderlijk, het is namelijk zeer lastig. Alle goede ideeën zijn al duizenden keren benut en alles wat je op internet vindt is afgezaagd en niet meer leuk. Jij wil hier verandering in brengen en je zakelijke relaties het allerbeste geven. Daarom krijg je hier zowel tips voor concrete relatiegeschenken als tips over hoe je zelf tot het ideale zakelijke relatiegeschenk komt en dat is natuurlijk wel zo goed om te weten.

Gelegenheid

Allereerst dan een tip hoe je zelf tot een zakelijk relatiegeschenk kunt komen. De gelegenheid is iets wat je als vertrekpunt kunt nemen. Waar is het voor? Is het voor Pasen? Kies dan iets voor de allerleukste paasgeschenken bedrijven. Valentijn of is het de verjaardag van een zakenrelatie? Ga dan voor een brievenbus brownie. Zo is er enorm veel te bedenken bij elke situatie, maar is juist die situatie van belang. Bedenk je dus goed wat de situatie is en schrijf alles op een rijtje op wat je over die specifieke situatie kunt bedenken. Elke situatie heeft haar unieke eigenschappen. Zo is Pasen vooral een familiefeest en iets Christelijks, speel hier dan ook op in. Mocht je niet zoveel weten over een bepaalde situatie, dan Google je gewoon even op kenmerken van die gelegenheid. 

Persoonlijkheid

Als je inspeelt op de persoonlijkheid van je zakenrelatie, kun je ook nooit fout zitten. Als iemand iets echt heel erg leuk vindt, is het gemakkelijk om hier wat bij te bedenken. Mocht je niet weten wat je zakenrelatie leuk vindt, moet je hier op tijd achter gaan komen. Doe dit dan ook vooral niet net voor de gelegenheid, dan zal hij of zij het doorhebben. Bij voorkeur doe je dit een paar weken of maanden van tevoren. Ga eens in gesprek en probeer er op een subtiele manier achter te komen of diegene een bepaalde hobby of iets dergelijks heeft. 

Goed doel

Mocht je het echt allemaal even niet meer weten of heb je geen tijd meer, dan is dit ook niet erg. Je kunt altijd nog een gulle donatie doen aan een goed doel in naam van je zakenrelatie. Kies iets waarvan jij denkt dat je zakenrelatie het steunt, of laat diegene het zelf kiezen. Zo verbind je jullie normen en waarden, jullie principes. Dit werkt veel meer als een connectie dan elk ander zakelijke geschenk. 

 

Hot

Related Articles