Dit moet je weten bij het afsluiten van uitvaartverzekeringen 

Nadenken over je uitvaart is niet iets wat we als mensen graag doen. Veel mensen stellen dit dan ook het liefst uit tot ze ouder zijn. Toch is het belangrijk om op tijd een goede uitvaartverzekering af te sluiten. Je weet immers nooit wanneer je hem nodig zult hebben en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je nabestaanden niet met hoge kosten opgezadeld worden na je overlijden. Maar hoe kies je nu de juiste uitvaartverzekering en waar moet je op letten bij het afsluiten van dit type verzekering? Je leest het in dit blog.

De verschillende soorten uitvaartverzekeringen 

Ga je een kijkje nemen tussen de uitvaartverzekeringen die je kunt afsluiten? Dan is het allereerst belangrijk dat je de juiste soort begrafenis verzekering kiest die het beste bij je past. Er zijn veel verschillende soorten uitvaart- of begrafenis verzekeringen. Hieronder worden een aantal van de meest voorkomende uitvaartverzekeringen toegelicht.

  1. Koopsomverzekering

Dit type verzekering is de meest simpele van de uitvaartverzekeringen. Kies je voor de koopsomverzekering? Dan stort je eenmalig een bedrag in het potje van de verzekeraar. Dit bedrag wordt later gebruikt om je uitvaart (deels) mee te vergoeden.

  1. Naturaverzekering

Kies je voor een naturaverzekering? Dan kies je voor een verzekering die geen geld uitkeert, maar die de diensten en producten voorziet die horen bij de uitvaart. Je kunt bij een verzekeraar vaak kiezen uit een basispakket en een eventuele aanvullend pakket om over meer mogelijkheden te beschikken. 

  1. Kapitaalverzekering 

Bij een kapitaalverzekering wordt er na het overlijden een bedrag uitgekeerd. Dit bedrag kunnen je nabestaanden vervolgens gebruiken om je uitvaart (deels) mee te betalen. Hoe hoog dit bedrag is, is afhankelijk van de afgesloten verzekering en de hoogte van de premie.

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een uitvaartverzekering?

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering zijn er een aantal zaken erg belangrijk om mee te nemen in de keuze voor een verzekering en verzekeraar.

 

  1. Het te verzekeren bedrag

Ga na welke wensen je hebt voor je uitvaart, zet deze op een rij en bepaal zo wat je uitvaart ongeveer zal gaan kosten. Neem het bedrag liever te ruim dan te krap. Dit bedrag is het te verzekeren bedrag. 

  1. De dekking

Niet alle uitvaartverzekeringen dekken alle kosten van de uitvaart. Ga dus goed de precieze dekking na en controleer of er eventuele maximale bedragen verbonden zijn aan specifieke vergoede producten of diensten. 

  1. Tussentijdse wijzigingen

Veel verzekeraars hebben de mogelijkheid om op ieder gewenst moment hun voorwaarden of de te betalen premie te wijzigen. Ga altijd na of dit bij jouw verzekeraar ook het geval is.

Hot

Related Articles