Dit moet jij weten over het gebruiken van factuurverwerking

Het verwerken van facturen is iets waar een hoop mensen mee in aanraking komen. Het kan een hoop tijd in beslag nemen, maar dit hoeft niet per se zo te zijn. Vandaag de dag is er namelijk software ontwikkeld om ervoor te zorgen dat jij zelf een stuk minder hoeft te doen. Deze systemen kunnen automatisch facturen verwerken en verschillende stappen voor je uitvoeren. In dit artikel kun jij wat meer te weten komen over wat er komt kijken bij factuurverwerking. Ook kun je hier vinden wat de voordelen zijn van het gebruiken van een systeem om facturen te verwerken.

Het verwerken van je inkoopfacturen

Wanneer jij gebruik maakt van een factuurverwerking software zal deze voor jou het scannen en herkennen van de facturen regelen. Op deze manier gaat het opstellen en verwerken van een inkoopfactuur een stuk sneller. Dit kan doordat het systeem meteen herkent wat voor factuur het is, wie de crediteur is en wat het factuurnummer is. Ook kan er meteen in het systeem worden opgeslagen of het bedrag is dat is binnengekomen of moet worden overgemaakt. Door gebruik te maken van WhiteVision of een andere software kun jij ervoor zorgen dat de boeking plaatsvindt zonder er een keer naar te hoeven kijken.

Het organiseren van grote hoeveelheden facturen

Als jij een medewerker bent die veel met facturen in aanraking komt, is het van belang dat jij een goede financiële administratie hebt. Op deze manier kun jij namelijk een beter overzicht houden van de inkomende facturen en inkomsten die je hebt. Er zijn een aantal manieren waarop je dit kunt doen, een van deze manieren is een digitale vorm van factuurverwerking. Hierbij zul je gebruik maken van pdf-bestanden en is de kans een stuk kleiner dat je iets kwijtraakt. 

De kwaliteit van een software voor factuurverwerking

Ervoor kiezen om gebruik te maken van software bij je facturen is vanwege een aantal verschillende redenen erg verstandig. Naast dat het sneller gaat en je er minder tijd aan kwijt bent is de kans op het maken van fouten ook nog eens een stuk minder. Deze software is namelijk jarenlang ontwikkeld en werkt als een robot. Dit terwijl jij als persoon misschien nog wel eens een 0 of een “,” verkeerd wilt plaatsen. Door gebruik te maken van een OCR-oplossing kun je gebruikmaken van tekstherkenning technieken voor het opstellen en verwerken van facturen.

Hot

Related Articles