Een geslaagde cocktailbar voor jouw nieuwjaarsfeest

Ieder jaar is er rond de jaarwisseling een hoop te vieren. De meeste mensen vinden het leuk om samen te komen en het nieuwe jaar gezamenlijk in te luiden. Traditioneel gezien hoort hier een lekker hapje eten en een glas champagne bij. Voor de echte feestvarkens is het leuk om een stap verder te gaan en een cocktailbar op te zetten voor hun gasten. In dit artikel helpen we je op weg bij het opzetten van je eigen cocktailbar.

De drank

Om een cocktailbar op te zetten heb je allereerst drank nodig. Je hoeft natuurlijk niet alleen maar alcohol te schenken (er bestaan ook genoeg lekkere alcoholvrije cocktails) maar doorgaans is een cocktailbar goed gevuld met diverse soorten sterke drank en frisdrank. Dit kan je gemakkelijk bij een online slijterij bestellen als je geen tijd of zin hebt om naar de supermarkt te gaan. Bepaal vooraf welke cocktails je wilt maken. Op deze manier kan je de ingrediënten op tijd in huis halen en dan kan je vooraf ook alvast oefenen met het maken van de cocktails. Hou je van een zoete drank dan is een passion drink een goede optie. Wil je meer een traditionele cocktailbar opzetten dan kan je denken aan bijvoorbeeld een fles whisky of donkere rum. Zoek online naar cocktail recepten en kies er een aantal uit.

Meer dan een mixdrank

Een cocktail is meer dan alleen maar een lekker mixdrankje. Een goede cocktail ziet er goed uit en is een hele ervaring om te drinken. Eén van de belangrijkste factoren hiervoor zijn de glazen waarin je de cocktails schenkt. De meeste cocktails hebben een specifiek glas waarin ze geschonken dienen te worden. Dit staat vaak ook bij het recept online. Dit is echter geen vereiste, je kan natuurlijk ook mooie glazen kopen waar je alle cocktails in schenkt. Een ander essentieel onderdeel van de meeste cocktails is het ijs. Dit kan je vaak bij de lokale supermarkt in zakken kopen of zelf invriezen. Zorg voor een goede ijscrusher, dit bespaart je een hoop tijd. Als je alle ingrediënten, de glazen en het ijs in huis hebt dan heb je alleen nog een cocktailshaker nodig. De meeste cocktailshakers zijn niet duur en een enorm waardevol middel om de cocktails mee te maken. Wil je er echt een spectaculaire cocktail van maken? Zorg dan voor wat garnering om de cocktail mee te versieren. Populaire garnering zijn munt, aardbei en limoenpartjes.

Hot

Related Articles