Hoe word jij de nieuwe padelkampioen?

Padel is tegenwoordig een super populaire sport! De kans is groot dat je steeds vaker voorbij ziet komen dat mensen aan het padellen zijn, want door heel Nederland worden er steeds meer padelclubs geopend. Padel is een sport met flitsende rally’s en hele spectaculaire punten. Benieuwd hoe jij de nieuwe padelkampioen wordt? Hieronder staan 3 tips die jou kunnen helpen!  

Tip 1: Speel met enige regelmaat 

Wanneer je voor het eerst gaan padellen, merk je al snel dat je gemakkelijk lange rally’s kunt spelen met je tegenstanders. De sport is namelijk heel toegankelijk en daardoor geschikt voor alle niveaus. Wanneer je ergens beter in wilt worden, moet je natuurlijk altijd veel trainen. Door regelmatig te spelen, zorg je ervoor dat je deze sport steeds beter onder de knie gaat krijgen! Padel wordt vaak lekker buiten gespeeld, maar in de winter laat het weer dit niet altijd toe. Gelukkig komen er naast buitenbanen ook steeds meer binnenbanen bij! Voor een potje padel in Eindhoven kun je bijvoorbeeld terecht bij ThePadellers. Er ligt daar vlakbij namelijk een hal met heerlijke indoor padelbanen. Hier kun je dus altijd doorspelen, ongeacht het weer! 

Tip 2: Neem padelles 

Je moet natuurlijk zelf veel oefenen om beter te worden in het spelletje, maar door dit te combineren met een paar padellessen ga je merken dat je nóg sneller vooruit gaat. Bij bepaalde slagen duurt het even voordat je ze onder de knie hebt, maar een lesje kan daar al snel bij helpen! Zeker als jij de nieuwe padelkampioen wilt worden… Op bijna alle clubs loopt er wel een trainer rond die jou wat tips kan geven. Vaak kun je kiezen voor een privéles of een groepsles. Daarbij is een groepsles ideaal om lekker met je vrienden te doen en is een privéles geschikt wanneer jij zelf tegen specifieke dingen aanloopt als je op de baan staat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je techniek, je positie of je service. 

Tip 3: Speel competitie en toernooien

Wanneer je hard hebt getraind, wil je jouw kwaliteiten natuurlijk toepassen in een echte wedstrijd. Een wedstrijd is namelijk altijd anders dan een potje padellen voor de lol. Als je écht wil winnen komt er wat extra druk bij kijken en sta je toch anders op de baan. Hier kun je alleen mee leren omgaan door het gewoon veel te doen! Door competitie en toernooien te spelen, speel je wekelijks wedstrijden tegen nieuwe tegenstanders. Een leuke én gemakkelijke manier om regelmatig wedstrijden te spelen dus!

Hot

Related Articles