Ik heb een boot, maar nog geen motor

Heb jij een boot aangekocht? Dan kun je hier vrijwillig een motor bij kopen. De motor zorgt er namelijk voor dat je vooruit gaat op het water. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je een goede motor aankoopt, waardoor je op het water geen problemen kan krijgen met de motor. Er zijn veel verschillende motoren. Zo kun je bijvoorbeeld een fluistermotor kopen. Deze motoren hoor je niet hard, maar je hebt wel de mogelijkheid om lekker te varen. Je hebt ook de mogelijkheid om te peddelen. Hiervoor dien je natuurlijk peddelen aan te schaffen. 

Een elektromotor aanschaffen

Wil jij lang kunnen varen op het water? Dan is het een aanrader om een elektromotor te kopen. Doordat je een elektromotor koopt, zal je lang kunnen varen op het water. Je hebt een aantal verschillende elektromotoren. Zo kun je kijken voor de Haswing Protruar 1.0. Dit is een motor met 12 volt. Deze elektromotor is alleen geschikt voor boten die minder dan zes meter lang zijn. Als de boot langer is, dan is de kans groot dat de boot moeilijk vooruit komt. Dit wil je natuurlijk voorkomen en daarom is het belangrijk om eerst goed de maten van de boot op te meten.

Ik wil mijn boot niet beschadigen

Tijdens het varen kan het voorkomen dat je tegen bepaalde objecten vaart. Denk bijvoorbeeld aan de zijkanten van het water, maar ook paaltjes in het water. Je wilt natuurlijk niet dat je splinternieuwe boot beschadigd en daarom kun je maar beter stootwillen kopen. Stootwillen beschermen de zijkanten van de boot waardoor de boot niet kan beschadigen. Daarnaast beschermt het ook de vingers. Je kan namelijk vervelende ongelukken krijgen als jij je vingers buiten boord houd. Je kan daardoor namelijk je vingers verliezen. 

Welke stootwillen heb ik nodig?

Ben jij op zoek naar stootwillen? Dan is het natuurlijk belangrijk om eens te kijken naar de stootwillen die jij nodig hebt. Er zijn een aantal verschillende maten stootwillen. Het is belangrijk dat de stootwillen recht blijven liggen. Hierom is het belangrijk om geen stootwillen te kopen die langer zijn dan de boot. Dit zorgt er namelijk voor dat de boot onbeschermd blijft waardoor de boot nog steeds kan beschadigen. Als je een boot onder de 10 meter hebt, dan wordt het aangeraden om 4 stootwillen te gebruiken. Je hebt altijd de mogelijkheid om 6 stootwillen te plaatsen. Vaak heeft dit bij kleine boten niet veel zin.

Hot

Related Articles