Is het handig om Wish aandelen te kopen?

Wie kent de webshop Wish niet? Als je een echte koopjesjager bent dan kom je niet om Wish heen. Het is een online koopjesmarkt waar voornamelijk Chinese handelaren hun goederen aanbieden. Je kan deze webshop dan ook vergelijken met andere Chinese webshops zoals Alibaba en AliExpress. Je vindt er allerlei soorten goederen zoals mode, elektronica, woondecoratie en veel meer andere prullaria. Goedkoop is het toverwoord hier en je kan je helemaal uitleven.

Wish aandelen kopen via een broker

Als je besluit om een aandeel Wish te kopen, doe je er verstandig aan om dat bij een online broker te doen. Er zijn talloze handelaren waar je Wish aandelen kunt kopen. Bij zo'n broker kan je beleggen in aandelen, maar ook informatie inwinnen over de achtergrond van het bedrijf waar jij aandelen van wilt kopen. Handig is om voor één broker te kiezen, zodat je alles in 1 portfolio hebt staan. Het aanbod bij iedere broker is verschillend, onderzoek dan ook goed waarin je wilt investeren. Brokers die Wish aandelen verkopen zijn onder andere eToro en Plus500.

Is het slim om nu Wish aandelen te kopen?

De situatie van Wish is als volgt. De webshop heeft zijn oorsprong in China en vanaf 1 juli 2021 moet er 21% belasting betaald worden bij producten boven de 22 euro. Dat is natuurlijk een harde klap. Verwacht wordt dan ook dat er minder producten besteld worden via Wish en dat de consument naar andere goedkopere webshops gaat kijken. De prijs per product wordt op Wish immers een stuk duurder. Het is moeilijk te voorspellen wat het aandeel Wish gaat doen, dus houdt de koers komende maanden goed in de gaten.

Andere interessante aandelen naast Wish

Natuurlijk vind je ook andere aandelen naast Wish waarin je een goede investering kan maken. Zo heb je Amazon, dat een van de bekendste en grootste webshops te wereld is. Met een omzet van 280 miljard euro per jaar zie je dat zonder meer terug in de koers. Ander erg populaire webshop is Alibaba, die je ongetwijfeld wel kent. Deze Chinese webshop noemt men ook wel "Amazon fan China". Tot slot is Netflix ook een interessante partij om in te investeren. De streamingdienst groeit de afgelopen jaren erg sterk. Vooral na 2013, toen er de lancering was van de eerste Netflix original.

Conclusie voor het Wish aandeel

Het Wish aandeel is erg volatiel gebleken. Dat betekent dat het erg op en neer gaat. Zeker door de 21% belasting bovenop producten duurder dan 22 euro. Maar dat betekent niet dat er geen toekomst in zit. Men ziet de toekomst van Wish rooskleurig in, omdat de populariteit van e-commerce met de dag toeneemt. Voor de langere termijn zou het toch aantrekkelijk zijn om Wish aandelen te kopen.

Hot

Related Articles