Shortlease zakelijk: leasen al vanaf één maand!

Het kan geschikt zijn als je bent aangenomen voor een tijdelijke functie of als je een autoliefhebber bent en graag om de zoveel tijd in een ander model wilt rijden. Wat je situatie ook is, shortlease zakelijk biedt vele voordelen!

Kiezen voor shortlease: hoe werkt dat?

Als je kiest voor standaard zakelijk leasen, wordt er vanuit je werk een auto geregeld waar je gebruik van kunt maken tegen een maandelijkse betaling. Een leasecontract blijft twee tot vijf jaar in stand, soms nog langer. Deze contracten zijn vaak niet flexibel en lijkt soms in steen gebeiteld te zijn. Voor mensen met een flexibele functie of leefstijl is de traditionele vorm van zakelijk leasen niet altijd geschikt. Als je het niet ziet zitten om jaren vast te zitten aan een leasecontract, is shortlease zakelijk misschien wel de oplossing voor jou. 

Zoals je al aan de naam kan zien betreft shortlease het leasen van een auto op korte termijn. In plaats van een contract dat jaren in stand wordt gehouden gaat het bij een shortlease over een periode van een tot 24 maanden. Shortlease zakelijk is zowel geschikt voor grote organisaties als voor kleinere ondernemingen. Ook zzp’ers kunnen gemakkelijk gebruik maken van shortleasen. 

Voordelen van een shortlease zakelijk

Maar waarom zou je kiezen voor shortlease? Er zijn vele redenen waarom je voor deze vorm van leasen zou gaan. Allereerst is het uitermate geschikt voor iemand die een tijdelijke functie vervult of als een nieuwe werknemer nog in zijn of haar proeftijd zit en het nog niet zeker is of diegene een vast contract krijgt aangeboden. Bovendien kan het bevorderlijk zijn als je net een nieuwe zaak bent gestart en kampt met financiële onzekerheid. Zo voorkom je dat je nog jaren vastzit aan een contract en zal een shortlease geen zorgen voor later op leveren. Bovendien is shortlease een stuk goedkoper dan de traditionele vorm van leasen. Flexibiliteit is een groot voordeel van shortlease zakelijk. Als dit je aantrekt, zal het leasen van een auto op korte termijn zeker bij je wensen aansluiten. 

Ook als flexibiliteit geen sleutelfactor voor je is, kan shortleasen nog steeds veel mogelijkheden brengen. Als je bijvoorbeeld graag van auto wisselt, kun je ervoor kiezen om om de zoveel maanden voor een andere auto te gaan. Ook kun je op deze manier testen welke auto het beste bij je past en lekker rijdt. Het zou immers zonde zijn als je een auto aanschaft die je helemaal niet lekker vindt rijden.

 

Hot

Related Articles