Tips om de ideale mancave te creëren voor tijdens je vrije tijd

Iedereen wil een plek hebben waar die zich helemaal kan ontspannen. Voor veel mensen is dit de woonkamer, maar het is soms ook wel fijn om een plek helemaal voor jezelf te hebben. Het is dan ook niet gek dat een hoop mannen ervoor kiezen om een ruimte in het huis voor alleen zichzelf te creëren. Dit wordt de afgelopen jaren steeds vaker een mancave genoemd. In deze ruimte zijn er alleen maar jongensdromen terug te vinden, maar hoe richt je zo’n ruimte nou eigenlijk in? 

De passie voor de ruimte laten zien

Wanneer je jouw mancave wilt gaan inrichten is dit net wat anders dan wanneer je andere ruimtes van de woning zal gaan inrichten. Het is in deze ruimte juist niet de bedoeling dat je tot compromissen komt, maar juist dat je jouw passie er zo veel mogelijk uit laat komen. Als jij iets in je hoofd hebt wat je graag zou willen en je hier financieel geen problemen mee hebt, is het een kwestie van je lekker laten gaan. Er is geen standaard stijl en inrichting voor een mancave. Als deze ruimte voor jou een plek is om je vis spullen te verzamelen of lekker aan je kookkunsten te werken kan dit ook. 

Toch komt het wel een stuk vaker voor dat het een plek is om je passie voor gamen, auto’s en feesten kwijt te kunnen. Dit kan vaak niet in de gehele woning, omdat hier een hoop mensen over de vloer zijn. Daarom is de mancave de ideale plek om dit juist wel te doen. Denk dus goed na over de mancave decoratie en kijk naar wat je zelf echt wil. Het is een leuk idee om de muren vol te hangen met speciale producten, zoals bijvoorbeeld Popartschilderijen.

Het laten installeren van een bar of tafel

Wanneer je een mancave gaat creëren zal dit waarschijnlijk de plek zijn in het huis waar jij lekker met je vrienden kunt gaan zitten om een drankje te doen. Het is dan ook erg aan te raden om hier een bar te laten installeren of misschien wel een pooltafel. Er zijn een hoop gave ideeën te bedenken. Dit alles om ervoor te zorgen dat dit een plek wordt waar je niet meer weg bent te krijgen. Hoe groot de ruimte ook mag zijn, er is eigenlijk altijd wel iets moois van te maken.

Hot

Related Articles