Verwen je moeder

Zondag 9 mei is een speciale dag. ‘9 mei?’ zal je denken. Ja, want zondag 9 mei is het weer moederdag. Als het afgelopen jaar mei iets geleerd is, is het wel hoe belangrijk ik contact met vrienden en familie vind. Zo heb ik veel meer waardering gekregen voor deze banden en is het voor mij ook veel belangrijker geworden om deze banden te onderhouden. Je moeder is natuurlijk een speciale vrouw en ook mijn moeder mag dit jaar dus wel wat extra aandacht krijgen. In deze blog beschrijf ik hoe ik moederdag ga vieren.

Activiteiten

Ik heb een actieve moeder, dus het liefst zou ik een leuke activiteit met haar gaan doen. Vroeger gingen we vaak winkelen. Of met het hele gezin naar de Efteling. Dit soort activiteiten zijn door het corona-virus echter niet meer mogelijk op dezelfde manier. Mijn moeder is nog niet gevaccineerd en zodoende wil ik graag een rustige plek uitzoeken. Zo had ik bedacht dat we konden gaan mountainbiken en dan ergens in de buurt konden gaan picknicken. Ik ga voor de picknick zelf wat lekkere broodjes en snacks voorbereiden, zoals zalmwraps, broodjes met brie en walnoten en een geitenkaassalade. Die snacks houdt ik dan in een koelbox in de auto zodat het tijdens de picknick nog lekker koel is.

Verwennen

In de avond wil ik haar echt verwennen en ga ik lekker voor haar koken. Het afgelopen jaar ben ik steeds meer zelf gaan koken en ik heb er echt plezier in gekregen. Voor dit diner heb ik al meerdere gangen bedacht. Zo wil ik als voorgerecht een romige tomatensoep maken en ga ik zelf proberen kaasstengels te maken. Als tussengerecht wilde ik een focaccia maken, maar misschien wordt het dan een beetje teveel. Voor het hoofdgerecht twijfel ik nog tussen een pasta met cherrytomaatjes of een pizza met truffelroom. Als dessert maak ik haar favoriete sinaasappelbrownie en combineer ik deze met een bolletje ijs of een chocolademousse. Van chocolade kan zij absoluut niet genoeg krijgen, dus als klein cadeau heb ik ook nog wat moederdag chocolade gekocht. Verder gaan we samen een film naar haar keuze kijken en drinken we misschien nog een wijntje samen.

Ben jij niet in staat om moederdag fysiek met jouw moeder te vieren? Kies er dan bijvoorbeeld voor om met elkaar te videobellen of een kaartje te sturen. Ook chocolade bestellen en verzenden naar het thuisadres van je moeder is een lief idee wat zeker gewaardeerd zal worden.

Hot

Related Articles