Verwen je moeder

Zondag 9 mei is een speciale dag. ‘9 mei?’ zal je denken. Ja, want zondag 9 mei is het weer moederdag. Als het afgelopen jaar mei iets geleerd is, is het wel hoe belangrijk ik contact met vrienden en familie vind. Zo heb ik veel meer waardering gekregen voor deze banden en is het voor mij ook veel belangrijker geworden om deze banden te onderhouden. Je moeder is natuurlijk een speciale vrouw en ook mijn moeder mag dit jaar dus wel wat extra aandacht krijgen. In deze blog beschrijf ik hoe ik moederdag ga vieren.

Activiteiten

Ik heb een actieve moeder, dus het liefst zou ik een leuke activiteit met haar gaan doen. Vroeger gingen we vaak winkelen. Of met het hele gezin naar de Efteling. Dit soort activiteiten zijn door het corona-virus echter niet meer mogelijk op dezelfde manier. Mijn moeder is nog niet gevaccineerd en zodoende wil ik graag een rustige plek uitzoeken. Zo had ik bedacht dat we konden gaan mountainbiken en dan ergens in de buurt konden gaan picknicken. Ik ga voor de picknick zelf wat lekkere broodjes en snacks voorbereiden, zoals zalmwraps, broodjes met brie en walnoten en een geitenkaassalade. Die snacks houdt ik dan in een koelbox in de auto zodat het tijdens de picknick nog lekker koel is.

Verwennen

In de avond wil ik haar echt verwennen en ga ik lekker voor haar koken. Het afgelopen jaar ben ik steeds meer zelf gaan koken en ik heb er echt plezier in gekregen. Voor dit diner heb ik al meerdere gangen bedacht. Zo wil ik als voorgerecht een romige tomatensoep maken en ga ik zelf proberen kaasstengels te maken. Als tussengerecht wilde ik een focaccia maken, maar misschien wordt het dan een beetje teveel. Voor het hoofdgerecht twijfel ik nog tussen een pasta met cherrytomaatjes of een pizza met truffelroom. Als dessert maak ik haar favoriete sinaasappelbrownie en combineer ik deze met een bolletje ijs of een chocolademousse. Van chocolade kan zij absoluut niet genoeg krijgen, dus als klein cadeau heb ik ook nog wat moederdag chocolade gekocht. Verder gaan we samen een film naar haar keuze kijken en drinken we misschien nog een wijntje samen.

Ben jij niet in staat om moederdag fysiek met jouw moeder te vieren? Kies er dan bijvoorbeeld voor om met elkaar te videobellen of een kaartje te sturen. Ook chocolade bestellen en verzenden naar het thuisadres van je moeder is een lief idee wat zeker gewaardeerd zal worden.

Hot

Een leuk hotel in Amsterdam

De keuzes voor een hotel in Amsterdam zijn te talrijk om in detail te vermelden. U zult zien dat de hotels variëren in hun...

Klaar voor de laatste maand

We zitten alweer bijna in de laatste maand van 2021! Heel gek, 2020 lijkt nog maar gisteren te zijn geëindigd. Maar nu de laatste...

Vergroen je onderneming met deze eenvoudige tips

We kunnen er niet meer omheen: duurzaamheid is een belangrijk onderwerp geworden op de nationale én internationale agenda. Steeds meer ondernemers in Nederland kiezen...

Related Articles

Ik heb een boot, maar nog geen motor

Heb jij een boot aangekocht? Dan kun je hier vrijwillig een motor bij kopen. De motor zorgt er namelijk voor dat je vooruit gaat...

Alles wat je moet weten over verschillende soorten kaas

Kaas is een product dat wereldwijd een enorme markt heeft vandaag de dag. Het produceren van kaas gebeurt in een hoop verschillende landen. Zo...

Aan de slag met bitcoin munten

Steeds meer zijn er manieren om goed geld te verdienen. Dit kan dan tegenwoordig ook op het internet door middel van crypto. Een van...