Waarom een stedentrip Sevilla de moeite waard is

Spanje barst natuurlijk van de leuke steden om een weekendje jezelf te kunnen vermaken. Denk bijvoorbeeld aan Valencia, die bekend staat om de drooggelegde rivier waar een prachtig park in is gemaakt. Barcelona, waar de iconische Sagrada Familia staat en je natuurlijk Park Guell kunt bewonderen. Madrid, de hoofdstad van Spanje. Ook Malaga is de laatste tijd een populaire stad voor een stedentrip, omdat het de perfecte combinatie is tussen knusse stad en een heerlijk strand. Waarom zou je dan een stedentrip naar Sevilla boeken? Hoewel Sevilla iets minder vaak voorkomt om het lijstje vakantiebestemmingen in Spanje, is deze stad zeker de moeite waard. Een stedentrip Sevilla zal je positief verrassen. In dit artikel vertellen we je waarom een stedentrip Sevilla de moeite waard is en welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen.

Real Alcázar

Sevilla staat vooral bekend om het koninklijk paleis, oftewel Real Alcázar. Hoewel veel toeristen deze plek bewonderen, gebruikt de Spaanse koninklijke familie het ook nog. In het paleis vind je ontzettend veel mozaïek, binnenhofjes en bogen. Hoewel het in het paleis zelf erg druk bezocht is, kun je even ademhalen in de paleistuin. Hier staan prachtige palmen en pijnbomen. Dit paleis is een must see op jouw stedentrip Sevilla.

Metropol Parasol

Sevilla kent niet alleen oude gebouwen, metropol parasol is een erg bekend en modern gebouw. Niet alleen is dit gebouw erg opvallend in Sevilla zelf, het is over de hele wereld bekend. Dit is niet gek, metropol parasol is namelijk een van de grootste houten bouwwerken ter wereld. Hoewel het gebouw dus erg modern is, staat het op historische grond. Dit bouwwerk is namelijk gebouwd op Romeinse ruïnes. Deze zijn door de glazen vloerplaten nog steeds vanuit binnen te bewonderen, dit geeft een fantastisch verschil tussen oud en nieuw.

Flamenco

Sevilla ligt in de provincie Andalusië en dit is de beste provincie om de ouderwetse flamenco te bewonderen. Dat Sevilla van flamenco houdt is wel duidelijk, het heeft namelijk sinds 2006 als enige plek op de wereld een heus flamenco museum geopend. Hier kun je niet alleen meer leren over de geschiedenis van deze Spaanse dans, je kunt er ook professionele shows bijwonen. Als je in Sevilla bent, kun je namelijk niet weg gaan zonder naar de flamenco te hebben gekeken. Hou je zelf ook van dansen? Dan kun je een flamenco les nemen. Dit is ook erg leuk om te doen samen met je partner en zeker aan te raden.

Hot

Related Articles